Aanrijding tussen vrachtwagen en auto | Regio15.nl

Aanrijding tussen vrachtwagen en auto

kon.julia-KOPkon.julia-thumb

Leidschendam - Vanmiddag heeft er op de A4 Links, net voorbij de afslag Leidschendam, een aanrijding plaatsgevonden tussen een vrachtwagen en een personenauto.


De personenauto stond stil op de vluchtstrook; de vrachtwagen is vermoedelijk iets te ver naar rechts uitgeweken en heeft daarbij de auto geraakt. Doordat de zijdeur links vervormd was en de auto rechts strak tegen de vangrail stond, konden de inzittenden niet meer uit de auto komen. Naast twee ambulances werd dus ook de brandweer gealarmeerd in verband met een mogelijke beknelling.

De brandweer heeft de deur van de personenauto verwijderd; hierna konden de inzittenden veilig de personenauto verlaten. Zij zijn door het personeel van de ambulancedienst verder nagekeken, maar hoefden niet vervoerd te worden. De brandweer heeft hierna een airbaghoes geplaatst, om geen risico te lopen dat de airbag alsnog zou afgaan.

De Verkeers Ongevallen Analyse van de politie heeft onderzoek verricht op de A4. Gedurende de hulpverlening en het onderzoek zijn twee rijstroken van de A4 richting Amsterdam afgesloten gebleven. Dat leverde forse files op. Rond 16.00 uur waren alle rijstroken weer open. De vrachtwagen en de auto zijn beiden door bergingsvoertuigen afgevoerd.

Foto's: Ruben van Essen, Dejan Jeremic en René Hendriks

IMG 3017

IMG 3019

IMG 3021

IMG 4481

IMG 3023

IMG 4483

IMG 3024

w-IMG 4488

IMG 4480

WDJ-IMG 9856

WDJ-IMG 9882

WDJ-IMG 9891