Vader en zoon betrappen auto-inbreker | Regio15.nl

Vader en zoon betrappen auto-inbreker

Den Haag - Maandagmiddag rond 17.30 waren een vader en zoon in de Zwolsestraat getuige van een auto-inbraak in hun eigen auto.


Zij besloten in te grijpen en hielden de 55-jarige auto-inbreker uit Rotterdam aan. Daarna belden zij de politie, die de auto-inbreker meenam naar het bureau.

De vader en zoon, woonachtig in het oosten van het land, waren een dagje uit in Scheveningen en hadden hun auto geparkeerd aan de Zwolsestraat. Toen zij later terugkwamen bij de auto zagen zij een vreemde man uit hun auto komen met  hun navigatiesysteem. Hierop besloten zij de auto-inbreker vast te houden en de politie te bellen. De verdachte pleegde hierbij geen verzet. Agenten namen de verdachte over en brachten hem naar het politiebureau. Bij fouillering bleek de man nog een ander navigatiesysteem bij zich te hebben, afkomstig van een andere auto-inbraak.  Bureau Scheveningen bedankte de vader en zoon op gepaste wijze voor de heterdaad aanhouding van de verdachte.

Auto-inbraken

Om het aantal auto-inbraken terug te dringen, houdt de politie opvallend en onopvallend toezicht in de wijken. De politie kan dit echter niet alleen en heeft de hulp van de burger nodig. Ziet u een verdachte situatie of bent u getuige van een heterdaad auto-inbraak? Bel 112. Onthoud, als het kan, signalementen en kentekens. Heeft u informatie die kan helpen bij het onderzoek en het vinden van dader(s)? Bel 0900-8844.