Twee mannen aangehouden na plegen van vernielingen | Regio15.nl

Twee mannen aangehouden na plegen van vernielingen

Monster - De politie heeft dinsdag 1 december om 20.15 uur een 25-jarige man uit Wateringen en een 28-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van het plegen van vernielingen.


De politie kreeg de melding dat enkele mannen onder invloed van alcohol en schreeuwend vernielingen pleegden in het centrum. Voornamelijk één man gedroeg zich erg vervelend. Volgens getuigen werd er een vuilnisbak omver getrapt, een bloempot opgepakt en tegen een muur gegooid en werd er geprobeerd een bromfietser van zijn rijwiel te trekken. Ook trok één van hen aan de schuifdeur van een winkel. De groep van vijf personen splitste zich hierna. Twee liepen richting de Acaciastraat waar ze werden aangehouden wegens openbare dronkenschap en openlijke geweldpleging tegen goederen. De Hagenaar blies 850 ug/l en de man uit Wateringen 690 ug/l. De politie doet verder onderzoek naar de vernielingen en maakt proces-verbaal op.

.1-1-2, daar pak je ook daders mee

Als u getuige bent van vernieling, inbraak of diefstal dan kunt u 1-1-2 bellen. Want bij dit soort situaties telt iedere seconde. Veel mensen denken dat het nummer alleen bedoeld is als er mensenlevens op het spel staan, terwijl het nummer gebeld kan worden in alle gevallen wanneer elke seconde telt. Door te bellen bij heterdaadsituaties wordt de kans groter dat de daders gepakt worden. ‘1-1-2 daar pak je dus ook daders mee.’