Aanhoudingen na ramkraak | Regio15.nl

Aanhoudingen na ramkraak

Den Haag - De politie hield donderdag 2 december vier mannen aan die mogelijk betrokken zijn bij een ramkraak in Utrecht. Op de vlucht voor de politie ramden de mannen op de Volendamlaan in Den Haag vier geparkeerde auto's.

De politie in de Haagse regio kreeg omstreeks vier uur 's nachts een melding dat een politieauto uit een andere regio een personenauto achtervolgde die mogelijk betrokken was bij een ramkraak in Utrecht. Daarbij zouden meerdere sloffen sigaretten zijn weggenomen.

Een Haaglandse politieauto nam de achtervolging op de Binckhorstlaan over om vervolgens via de Binckhorst, het Laakkwartier en Spoorwijk op de Soestdijksekade uit te komen. Hier werd de achtervolging gestaakt, maar even later zagen agenten de bewuste personenauto op de Volendamlaan staan. De auto bleek tegen vier geparkeerde auto's te zijn gereden. De inzittenden waren gevlucht. In de kofferbak van de auto lagen de gestolen sloffen sigaretten.

Een zoektocht in de leidde tot de aanhouding van vier Hagenaars van 18, 19, 21 en 25 jaar.  De mannen zijn ingesloten.

Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de auto waarmee de ramkraak is gepleegd van diefstal afkomstig is. De kentekenplaten waren van een andere auto gestolen.