Aanhoudingen na vondst vuurwapen | Regio15.nl

Aanhoudingen na vondst vuurwapen

Delft - De politie hield dinsdag 7 december twee mannen nadat in hun auto een vuurwapen was aangetroffen.

Politieagenten controleerden omstreeks 01.00 uur op de Buitenhofdreef de twee inzittenden van een auto. Toen bleek dat de mannen geen legitimatiebewijzen bij zich hadden, werden zij aangehouden. De mannen stapten uit de auto, waarna één van hen door een tweede politieauto werd opgehaald en meegenomen naar het politiebureau.

De tweede verdachte wachtte samen met een agent tot diens collega de auto van de mannen had geparkeerd, waarna ook hij naar het politiebureau zou worden gebracht. Op het moment dat de agent de auto had weggezet en deze wilde verlaten, zag hij voor de bijrijdersstoel een tas staan. Tot zijn verbazing zag hij in de tas - die open stond - een vuurwapen. Hierop ging de verdachte er vandoor. Na een korte achtervolging kon de man worden aangehouden.

Toen politieagenten later de route van de man naliepen, troffen zij onder een auto nóg een vuurwapen aan. De politie onderzoekt of ook dit wapen van de verdachten is. Op de achterbank van de auto bleek een kluis te staan. De politie onderzoekt waar deze vandaan komt.

De verdachten zijn een 21-jarige man uit Capelle aan den IJssel en een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.