Tramcontroleur mishandeld | Regio15.nl

Tramcontroleur mishandeld

Den Haag - Een 19-jarige Hagenaar sloeg een HTM-contoleur een gespleten onderlip, nadat hij dinsdag 7 december in tram 9 was betrapt op rijden zonder geldig vervoersbewijs.

De strippenkaart van de Hagenaar was gescheurd. Hij kreeg van de controleurs de mogelijkheid een geldig kaartje te kopen om zo onder een boete uit te komen. Hoewel de passagier een kaartje kocht, begon hij zich vervolgens vervelend te gedragen en bemoeilijkte hij de verdere werkzaamheden van de drie controleurs. Bij de halte Stevinstraat wezen zij hem daarop de deur. Hierna sloeg hij met zijn vuist een 41-jarige Haagse HTM-er vol in het gezicht en ging er rennend vandoor. De drie controleurs haalden hem in en overmeesterden hem. Daarbij sloeg hij ook een tweede controleur in het gezicht. Politieagenten hielden de 19-jarige aan en onderzoeken het voorval. De gewonde tramcontroleur heeft zich laten behandelen in het ziekenhuis en doet aangifte.

Politie Haaglanden en de gemeente Den Haag tolereren geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en of personen met een publiekelijke taak en doen in voorkomende gevallen aangifte. In de richtlijnen van het Openbaar Ministerie is opgenomen dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren maar ook bij personen met een publiekelijke taak zoals gemeentelijke handhavers kan worden verdubbeld.