Verdachte mishandeling HTM-ers voorgeleid | Regio15.nl

Verdachte mishandeling HTM-ers voorgeleid

Den Haag - Mede dankzij een getuigenoproep waarbij de politie de hulp van het publiek inriep, wordt een 24-jarige verdachte van openlijk geweld tegen HTM-personeel vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris. De man mishandelde maandag 6 december enkele controleurs.

Naar aanleiding van de oproep meldden zich twee getuigen, die een verklaring af legden over het incident. Uit het onderzoek kwam ook de identiteit van een tweede verdachte naar voren. Ook hij zou het controlepersoneel hebben mishandeld. Het gaat om een 18-jarige Hagenaar die momenteel geen vaste woon- en of verblijfplaats heeft. De politie is op zoek naar deze man. De 24-jarige verdachte wordt vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Politie Haaglanden en de HTM tolereren geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en of personen met een publiekelijke taak en doen in voorkomende gevallen aangifte. In de richtlijnen van het Openbaar Ministerie is opgenomen dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren maar ook bij personen met een publiekelijke taak zoals gemeentelijke handhavers en controlepersoneel kan worden verdubbeld.