Chinezen aangehouden in grote hennepkwekerij | Regio15.nl

Chinezen aangehouden in grote hennepkwekerij

Den Haag - De politie hield woensdag 8 december vier Chinezen aan die in een herenhuis aan de Statenlaan een grote hennepkwekerij hadden ingericht.

Politieagenten zagen omstreeks negen uur 's avonds twee mannen met vuilniszakken slepen. Zij stopten de vuilniszakken in een bestelbus om vervolgens een woning aan de Statenlaan binnen te gaan. Toen een van de agenten even later in de bestelbus keek, zag deze tientallen vuiliszakken liggen. Uit de bus kwam een sterke henneplucht.

Op het moment dat de twee mannen even later met twee andere mannen het pand aan de Statenlaan verlieten, werden zij aangehouden. Het bleek te gaan om vier Chinezen tussen 25 en 30 jaar oud. In het herenhuis bleek op elk van de drie verdiepingen hennep te worden gekweekt. Naast zo'n 900 jonge plantjes werden ongeveer 1100 lege potten aangetroffen, die nog met planten moesten worden gevuld. De vuilniszakken in de bestelbus bleek afval te bevatten, vermoedelijk afkomstig van een eerdere oogst.

De vier mannen zijn ingesloten en zitten nog vast. Zij worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De recherche van Bureau Scheveningen onderzoekt de zaak.