Fietsendief op heterdaad betrapt | Regio15.nl

Fietsendief op heterdaad betrapt

Den Haag - Surveillerende agenten betrapten maandag 13 december rond 00.30 uur een man die bezig was een fiets te stelen.

De agenten zagen een man die zich verdacht ophield bij de ingang van de supermarkt op de Laan van Meerdervoort. De man stond voorovergebogen bij een fiets en vervolgens tilde hij het achterwiel op en liep met de fiets de hoek om, de Conradkade op. De politiemensen hoorden duidelijk dat de verdachte bezig was om het slot te verbreken. Toen hij de agenten zag, liep hij weg. De agenten hielden de man, een 30-jarige Hagenaar, aan op verdenking van fietsendiefstal. De verdachte verklaarde dat het niet zijn fiets was, maar vervoer naar huis nodig had. Uit zijn zakken kwam onder andere een nijptang en twee ijzerzagen. Zowel de verdachte als de fiets zijn meegenomen naar het politiebureau. De man zit vast voor verhoor.

Sinds januari 2008 worden gestolen fietsen die voorzien zijn van merk en frame- of chipnummer geregistreerd in het fietsdiefstalregister. Alle politiekorpsen zijn aangesloten op het register. Iedereen kan in het register op internet nagaan of een fiets als gestolen staat geregistreerd (www.fietsdiefstal.nl) maar alleen de politie kan gestolen fietsen registeren.