Politie zoekt getuigen straatroof | Regio15.nl

Politie zoekt getuigen straatroof

Delft - Twee tot vier jongens beroofden maandagavond 13 december op de Industriestraat een 40-jarige man. De politie onderzoekt de zaak en wil graag in contact komen met getuigen.

Rond 19.00 uur liep de man over de Industriestraat. Ter hoogte van een geparkeerde oplegger werd de man plotseling vastgepakt door meerdere jongens, die zijn laptoptas van zijn schouder rukten. De man viel en kreeg een klap op zijn oog, waarna tenminste twee jongens er rennend vandoor gingen in de richting van Station Delft. Het slachtoffer besloot het er echter niet bij te laten zitten en zette de achtervolging in. Mogelijk heeft dit de jongens afgeschrikt: enkele tientallen meters verder trof de man zijn laptoptas - met inhoud - aan.

Doordat de man erg geschrokken was, heeft hij het signalement van de jongens niet goed kunnen onthouden. Bekend is wel dat er ten tijde van de beroving tenminste één voorbijganger op de fiets is gepasseerd. De politie wil graag in contact komen met deze man, evenals met andere getuigen. Zij kunnen zich melden bij de recherche van Bureau Delft, op telefoonnummer 0900-8844.