100 % BOB, 0% op | Regio15.nl

100 % BOB, 0% op

Den Haag - Dinsdagavond 14 september tussen 18.00 en 01.00 uur hielden agenten twee grote alcoholcontroles op de Escamplaan en de Ockenburgstraat. In totaal legden 585 bestuurders een blaastest af. Vier mensen hadden te diep in het glaasje gekeken. Zij kregen een proces-verbaal.

Een goede BOB drinkt geen slok. Politie Haaglanden controleert rondom de feestdagen extra op het gebruik van alcohol in het verkeer. Wij houden u aan uw BOB afspraak! Als mensen eenmaal dat ene (of tweede biertje) nemen, is de stap naar de derde of nog meer biertjes, sneller gemaakt. Door het ontremmende effect, gecombineerd met gezelligheid en groepsdruk, begeeft men zich dan op glad ijs.


Een BOB is helemaal nuchter. Daarom zijn alcoholcontroles zo belangrijk. Uiteraard wordt goed gedrag beloond. Buiten de populaire sleutelhanger, deelt Politie Haaglanden tijdens de controles chocolaatjes uit.

De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes is de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA) van kracht. Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.