Agenten nemen zelf vervaardigd mes in beslag | Regio15.nl

Agenten nemen zelf vervaardigd mes in beslag

Den Haag - Een bij de politie bekende harddruggebruiker die woensdagmiddag 15 december op de Vondelstraat al lopend een joint rookte, bleek tevens een zelf vervaardigd mes bij zich te dragen.

Surveillerende politiemensen zagen de 46-jarige Hagenaar rond 14.30 uur lopen in de Vondelstraat. Omdat het in het Zeeheldenkwartier niet is toegestaan in het openbaar te blowen, wilden ze hem een proces-verbaal geven. De man kon zich echter niet legitimeren, waarop de agenten hem zijn zakken lieten leegmaken.

Hoewel de man ontkende gevaarlijke voorwerpen bij zich te hebben, droeg hij in de zak van zijn sweatshirt een zelf vervaardigd steekvoorwerp. De Hagenaar had het zes centimeter lange lemmet van een oorspronkelijk keukenmes zodanig geslepen dat het nu was voorzien van kartels en weerhaken. De man verklaarde het mes bij zich te hebben voor zijn eigen veiligheid.

De agenten hielden de man aan en brachten hem over naar het politiebureau. Daar kreeg hij drie processen-verbaal, één voor blowen op straat, één voor het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs en één voor verboden wapenbezit.