'Viert u Kerst thuis of in het arrestantenhuis?' | Regio15.nl

'Viert u Kerst thuis of in het arrestantenhuis?'

Den Haag - Een ansichtkaart met die tekst kunnen mensen die nog boetes hebben openstaan, deze dagen nog in de bus verwachten. Politie Haaglanden is deze maand ook weer op pad om gesignaleerden te bezoeken. Doel van het bezoek is om de mensen in kwestie direct te laten betalen, zodat zij met een schone lei het nieuwe jaar in kunnen gaan. Of, wanneer men niet kan of wil betalen, de gesignaleerde aan te houden en in te sluiten in het arrestantenhuis van Politie Haaglanden.

De ‘Kerstkaart’ die speciaal voor deze gelegenheid gedrukt werd, is verspreid over alle politiebureaus in de regio Haaglanden en is bedoeld om achter te laten bij gesignaleerden die niet thuis zijn tijdens een bezoek van de politie of die niet open doen. Met deze bijzondere kerstgroet attendeert Politie Haaglanden de gesignaleerde op het feit dat er nog een boete open staat. Maar uit de boodschap blijkt ook dat Politie Haaglanden er niet voor schroomt de persoon nogmaals te bezoeken, wat in sommige gevallen kan betekenen dat de gesignaleerde in kwestie de feestdagen doorbrengt in een politiecel.



Een 39-jarige Hagenaar reageerde al snel en meldde zich op een politiebureau. 

De man meldde zich woensdag 15 december bij een politiebureau omdat hij voor het overtreden van de opiumwet nog een celstraf had openstaan van twaalf dagen. Politiemensen hielden de man, die bij de politie bekend staat als actieve veelpleger, direct aan.