Politie houdt inbreker aan dankzij winters weer | Regio15.nl

Politie houdt inbreker aan dankzij winters weer

Delft - De winterse weersomstandigheden kwamen dinsdagochtend 21 december onverwacht goed van pas, toen agenten in de omgeving van de Plataan op zoek waren naar een woninginbreker.

In een woning aan de Plataan werden de bewoners rond 04.00 uur wakker van vreemde geluiden in de woonkamer. Toen zij gingen kijken, zagen ze nog net hoe een inbreker de deur uit rende.

Direct waarschuwden de bewoners de politie, die een onderzoek in de omgeving startte. Een spoor in de verse sneeuw - waarin door het tijdstip nog nauwelijks voetstappen te zien waren - leidde naar een man die op de Buitenwatersloot liep. Op het moment dat hij de agenten zag, probeerde de man nog snel iets te dumpen in het water. Hij had er echter geen rekening mee gehouden dat er ijs lag. Het voorwerp dat hij probeerde te verbergen, bleek een koevoet te zijn. De 30-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats werd aangehouden. De politie onderzoekt de zaak en de mogelijke betrokkenheid van de verdachte bij nog twee inbraken en een poging tot inbraak, eerder die nacht in dezelfde omgeving.