Aanhouding na overval Torenstraat | Regio15.nl

Aanhouding na overval Torenstraat

Den Haag - De politie heeft dinsdag 21 december kort na een gewapende overval in de Torenstraat een 18-jarige Hagenaar aangehouden.

Even na tien uur ’s ochtends kwam bij de politie een melding binnen van een overval op een natuurwinkel in de Torenstraat. Even later bleek een man twee verkoopsters in de winkel te hebben bedreigd met een vuurwapen. Met een geldbedrag maakte hij zich vervolgens uit de voeten. Een van de verkoopsters raakte bij de overval lichtgewond door een klap op haar hoofd.

De politie begon direct een uitgebreide zoektocht naar de overvaller. Aan de hand van verse sneeuwsporen kwamen agenten uit bij een woning in een nabijgelegen straat. Voor deze woning kon de 18-jarige worden aangehouden. Tijdens de doorzoeking van de woning en de bijbehorende kelderbox troffen politieagenten een vuurwapen aan en kleren die mogelijk tijdens de overval zijn gebruikt.

Korpsprioriteit

De aanpak van overvallen is één van de prioriteiten van Politie Haaglanden. Sinds dit voorjaar heeft het korps daarom een speciaal overvallenteam. Ook wordt het toezicht op zogenoemde ‘hot spots’ verscherpt en gaat het korps potentiële daders ‘dicht op de huid zitten’. Met het OM zijn afspraken gemaakt over onder meer de inzet van bijzondere opsporingsmiddelen; ook hanteert het OM zwaardere strafeisen. Ook worden ondernemers, huiseigenaren en woningbouwcorporaties gewezen op de maatregelen die zij zelf kunnen nemen om overvallen tegen te gaan.