Onderzoek naar twee autobranden: getuigen gezocht | Regio15.nl

Onderzoek naar twee autobranden: getuigen gezocht

Delft - Het autobrandenteam van Politie Haaglanden onderzoekt twee autobranden op dinsdagochtend 21 december om 01.30 uur op een parkeerplaats aan de Watersnipstraat. De brandweer bluste de auto’s en ‘hield een derde nat’, om te voorkomen dat deze ook vlam vatte. Hoewel er niet direct sporen van brandstichting zijn, doet het autobrandenteam nader onderzoek naar de oorzaak van de branden.

Middels Burgernet roept de politie in Delft eventuele getuigen op om zich te melden. Ook is dinsdag een buurtonderzoek gedaan. De politie is in het bijzonder op zoek naar mensen rond 01.30 uur in de omgeving van de Watersnipstraat een groep jongeren hebben gezien, die sneeuwballen gooide tegen woningen. Zij kunnen contact opnemen met het autobrandenteam via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Voor het derde jaar op rij zet Politie Haaglanden in de periode rond Oud & Nieuw het autobrandenteam in. Dit team richt zich – in samenwerking met de wijkbureaus - op het tegengaan van autobranden. Voor het opsporen van daders maakt het team daarbij gebruik van een speciale uploadmogelijkheid op www.politie.nl/haaglanden. De komende tijd worden inwoners van de regio aangespoord om beelden van misstanden – zoals autobranden of vernielingen – via de website aan de politie ter beschikking te stellen. Bij het tegengaan van autobranden wordt bovendien samengewerkt met partners zoals de gemeente Den Haag, die autobezitters de gelegenheid biedt om rond de jaarwisseling tegen een gereduceerd tarief in een aantal parkeergarages te parkeren.