Gebrek aan sneeuw verraadt hennepkwekerij | Regio15.nl

Gebrek aan sneeuw verraadt hennepkwekerij

Wassenaar - Een gebrek aan sneeuw op een dak van een woning aan de Professor Molenaarlaan, verraadde vrijdag 17 december de aanwezigheid van een hennepkwekerij.

Een alerte buurtbewoner belde vrijdag de politie toen hij zag dat op de Professor Molenaarlaan alle daken van de woningen behalve eentje voorzien waren van een laag sneeuw op het dak. Agenten gingen poolshoogte nemen en deelden de verbazing van de melder. In afwachting van een machtiging tot binnentreden vatten de agenten post bij de woning.

Met de machtiging op zak zouden agenten enige tijd later de woning binnentreden. Nog voordat zij binnen waren troffen zij in de brandgang en deuropening aan de achterzijde van het pand twee mannen aan. Zij hielden de twee aan, één van hen bleek sleutels van de woning op zak te hebben. De mannen, een 26-jarge Hagenaar en een 41-jarige Wassenaarder, werden ingesloten op het politiebureau terwijl agenten de woning doorzochten. In de woning werd inderdaad een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal nam de politie 377 hennepplanten, 568 stekjes en alle benodigdheden voor de kwekerij in beslag. De politie maakte tegen de mannen proces-verbaal op.

Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.