100 % BOB, 0 % op! | Regio15.nl

100 % BOB, 0 % op!

Haaglanden - Het Verkeershandhavingsteam Haaglanden van Politie Haaglanden (RHTV) controleerde dinsdag 21, woensdag 22 en donderdag 23 december op diverse plaatsen in de regio Haaglanden het  verkeer op alcoholgebruik.

Hierbij moesten 2100 bestuurders een blaastest afleggen.Het resultaat was bemoedigend. Slechts zes bestuurders bleken te diep in het glaasje gekeken te hebben. Van één Poolse bestuurder is het rijbewijs ingevorderd. Hij blies 720 ugl en moest als notoire drinker tevens nog enkele weken gevangenisstraf uitzitten. De auto van de man namen de agenten in beslag. 

De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes is de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA) van kracht. Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.