Overvallers komen niet ver | Regio15.nl

Overvallers komen niet ver

Den Haag - Vermoedelijk drie overvallers van een avondwinkel aan de Zoutmanstraat kwamen maandagavond 27 december niet ver. De daders overvielen om 19.35 uur de zaak en bedreigden het aanwezige personeel met een wapen.

Bij de overval wisten de daders onder andere een hoeveelheid sigaretten buit te maken. Direct na de overval belde een voorbijganger de politie die een goed signalement van twee daders doorgaf. Met meerdere politie-eenheden werd de omgeving afgezet en werd een zoektocht naar de daders ingezet. Daarbij werd gebruikt gemaakt van een politiehelikopter. De zoektocht naar de twee daders had al snel succes. In de directe nabijheid werd een 25-jarige Hagenaar aangehouden. Vrijwel kort hierop kon ook de tweede verdachte, een 19-jarige Hagenaar worden aangehouden. Beide verdachten werden ingesloten voor nader verhoor. Uiteindelijk kon de politie ook een derde verdachte (17 jaar) aanhouden. Ook hij werd ingesloten voor nader verhoor.

De aanpak van overvallen is één van de prioriteiten van Politie Haaglanden. Sinds dit voorjaar heeft het korps daarom een speciaal overvallenteam. Ook wordt het toezicht op zogenoemde ‘hot spots’ verscherpt en gaat het korps potentiële daders ‘dicht op de huid zitten’. Met het OM zijn afspraken gemaakt over onder meer de inzet van bijzondere opsporingsmiddelen; ook hanteert het OM zwaardere strafeisen. Ook worden ondernemers, huiseigenaren en woningbouwcorporaties gewezen op de maatregelen die zij zelf kunnen nemen om overvallen tegen te gaan.