Verwarde man dreigt met explosie | Regio15.nl

Verwarde man dreigt met explosie

Den Haag - Een 57-jarige Hagenaar belde maandagavond 27 december rond 23.10 uur de politie met de mededeling dat hij explosieven had en in de Bakhuizenstraat de boel zou opblazen.

In de Bakhuizenstraat troffen gewaarschuwde agenten de man aan. De Hagenaar droeg een geblokt vest en had zijn gezicht zwart geschminkt. De agenten zagen dat de man, die hard schreeuwde en een verwarde indruk maakte, iets vasthad in een van zijn handen. Toen zij de man probeerden te benaderen, werd hij boos en dreigde de boel op te blazen.

Vervolgens ging de man een woning binnen. Even later kwam hij weer naar buiten, terwijl hij een vrouw voor zich hield. De Hagenaar had zijn arm om haar keel geslagen. In een van zijn handen hield de man nog altijd een klein onbekend voorwerp vast.

De aanwezige politiemensen waarschuwden onderhandelaars van Politie Haaglanden, die met de man in gesprek gingen. Toen hun inspanningen geen resultaat opleverden, hielden medewerkers van het Arrestatieteam de man rond 01.00 uur aan. Hij werd overgebracht naar een politiebureau. De man bleek niet te beschikken over explosieven.