Bekende winkeldief neemt sprint met dure jas | Regio15.nl

Bekende winkeldief neemt sprint met dure jas

Den Haag - Een 30-jarige man pakte maandagmiddag 27 december rond 15.30 uur in een winkel aan de Spuistraat een jas van een rek, trok deze aan en sprintte er vervolgens vandoor. De man kon verderop in de straat worden aangehouden.

Een winkelmedewerker zag hoe de man de jas met een waarde van bijna vierhonderd euro aantrok en de winkel uitrende. De medewerker zette de achtervolging in, waarna politiemensen konden de man verderop in de Spuistraat konden aanhouden.

De man had op zijn vlucht de jas uitgetrokken en weggegooid. Een voorbijganger had deze opgeraapt en overhandigde deze aan de winkelmedewerker. Een andere voorbijganger overhandigde de politie een tangetje dat de man eveneens zou hebben weggegooid.

De man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd overgebracht naar een politiebureau en blijft in het kader van het onderzoek vastzitten. De man is geen onbekende van de politie: hij heeft een winkelverbod voor een landelijke winkelketen en heeft alleen in Den Haag al negentien zogenoemde antecedenten.