Niet krabben leidt tot aanrijding met beknelling | Regio15.nl

Niet krabben leidt tot aanrijding met beknelling

t-_brand_tilanussingel_025 Den Haag - Vanmorgen even na half zeven heeft zich op de kruising van de Barbeeldam en de Brasemdam in het stadsdeel Leidschenveen een eenzijdig ongeval voorgedaan.

De bestuurster van een auto, een 33-jarige vrouw uit Tiel, reed in de bocht rechtdoor en kwam met haar auto in een perkje tegen een boom tot stilstand.

De tankautospuit van kazerne Den Haag-Leidschenveen, het hulpverleningsvoertuig van kazerne Leidschendam-Voorburg, de Officier van Dienst, alsmede een ambulance, werden ter plaatse gestuurd. Aanvankelijk werd geprobeerd de bestuurster via de zijkant uit het voertuig te halen. Hiertoe werd alvast een begin gemaakt met het verwijderen van de portieren. Toen dat toch geen oplossing bleek, is door de brandweer alsnog het dak van de auto geknipt. Hierna kon het slachtoffer via de wervelplank rechtstandig uit het voertuig worden gehaald. Zij is met onbekend letsel per ambulance onder A1 naar het ziekenhuis vervoerd.

De bestuurster heeft tegen de politie verklaard dat zij voor het wegrijden haar bevroren voorruit niet had gekrabd. Om tijdens het rijden toch wat te kunnen zien, heeft zij onderuitgezakt in haar stoel gezeten, zodat zij door het onderste - niet beslagen - deel van de voorruit kon kijken. Dat was dus kennelijk niet voldoende.

De politie heeft overigens tijdens het incident verschillende bestuurders van passerende auto's opgedragen hun ruiten ook beter te krabben, alvorens zij hun weg mochten vervolgen.

Foto's: Arie Tuit

w-img_0011

w-img_0015

w-img_0016

w-img_0035

w-img_0055

w-img_0060

w-img_0064

w-img_0066

w-img_0070