Zoekactie met een happy end | Regio15.nl

Zoekactie met een happy end

KopVBt-IMG 1169

Voorburg - Twee 4-jarige vriendjes, die besloten heel spannend de wijde wereld te verkennen, hebben vanmiddag voor de nodige consternatie gezorgd.


De twee, woonachtig in de omgeving van de Van Lodensteijnstraat, werden door hun bezorgde ouders rond vier uur vanmiddag vermist. Ten einde raad belden zij met de politie.

Om niets aan het toeval over te laten werd besloten dat de brandweer het water aan de Van Lodensteijnstraat zou doorzoeken. De politie kamde ondertussen de omgeving af en tevens werd een Burgernet-melding verzonden.

Vanwege de grootte van het betreffende water werd een tweede duikteam ingezet, alsmede extra brandweermensen in waadpak. Hierdoor werd de zoekactie opgeschaald naar 'middelwaterongeval'.

De ouders waren inmiddels de wanhoop nabij. Maar het spreekwoord zegt 'als de wanhoop toeslaat, is de redding nabij'. En die kwam in de vorm van een attente deelnemer aan Burgernet die de twee deugnieten zag lopen.

De politie werd gewaarschuwd en binnen no time konden de twee avonturiers met hun dolgelukkige moeders worden herenigd. Hierop is ook de zoekactie door de brandweer gestopt.

Video: Ruben van Essen

Foto's: Ruben van Essen en Piet de Ruyter

w-IMG 1126

w-IMG 1133

w-img 1577

w-img 1579

w-IMG 1145

w-IMG 1146

w-IMG 1160

w-IMG 1169

w-IMG 1184

w-IMG 1186