Man met handgranaat en vuurwapen aangetroffen | Regio15.nl

Man met handgranaat en vuurwapen aangetroffen

Den Haag - Agenten hielden zondagavond 30 december een 60-jarige Hagenaar aan nadat bij de man een vuurwapen en een handgranaat waren gezien. De man zit nog vast.


Agenten kregen zondagavond laat de melding dat er bij een café op de Van Zeggelenlaan iemand een vuurwapen had getoond nadat hij de horecagelegenheid was uitgezet. De man was vervolgens weggegaan en kwam even later terug en liet toen een handgranaat zien.

Op aanwijzing van een getuige gingen agenten poolshoogte nemen bij een woning aan de Laakkade waar de man naar binnen zou zijn gegaan. Bij de woning kwam de bewuste man net naar buiten lopen, hij was ogenschijnlijk verward dan wel onder invloed van drank of verdovende middelen. De agenten riepen naar de man dat hij moest blijven staan en zijn handen moest laten zien. Aanvankelijk weigerde de man iedere medewerking waarop zij hun vuurwapen trokken. Uiteindelijk kon de man worden aangehouden en geboeid.

In zijn broekzak werd een handgranaat aangetroffen, in de omgeving van het café werd in de bosjes een balletjespistool gevonden. Vanwege de vondst van de handgranaat, werd de omgeving van de woning ruim afgezet en werden bewoners geadviseerd zich naar de achterzijde van hun woningen te begeven.

De explosieven opruimingsdienst kwam met spoed ter plaatse en constateerde dat de handgranaat geen explosieve stoffen bevatte. De verdachte is ingesloten voor verhoor. Hij weigerde medewerking aan de afname van bloed, bedoel om vast te stellen of hij onder invloed was en zo ja, van welke middelen. De districtsrecherche onderzoekt de zaak.