Vier verdachten van inbraak aangehouden na achtervolging

Zoetermeer - Agenten van bureau Zoetermeer hebben maandagochtend 31 december vier verdachten aangehouden wegens een inbraak in een woning aan de Aarlanderveenstraat.

Aan de aanhouding ging een achtervolging vooraf, die eindigde op de Leidschendamseweg.

Oplettende buurtbewoners belden rond 04:00 uur de politie met de melding dat er een inbraak gaande was in een woning aan de Aarlanderveenstraat. Ter plaatse zagen agenten een grijze auto wegrijden, en besloten deze staande te houden ter controle.

De auto ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor, waarop de agenten een achtervolging inzetten. Andere agenten spraken ondertussen met enkele getuigen van de inbraak. Zij vertelden de agenten dat zij hadden gezien dat er na de inbraak een grijze auto wegreed. Het kenteken van deze auto was dezelfde als dat van de grijze auto waarop een achtervolging was ingezet.

Op de Leidschendamseweg raakte de achtervolgde auto van de weg. De verdachten probeerden weg te komen door de weilanden in te rennen, maar konden daar worden aangehouden door de agenten.

Vier personen zijn aangehouden, twee Hagenaren van 18 en twee Hagenaren van 19 jaar oud. Zij zijn meegenomen naar het bureau waar zij gehoord zullen worden.