Verdachte aangehouden na gewapende overval

Den Haag - De politie heeft gistermiddag na een gewapende overval op een telefoonwinkel op de Goeverneurlaan in Den Haag vrijwel direct een 28-jarige man uit Den Haag aan kunnen houden.

Op zaterdag 11 mei om 19.20 uur kwam de melding binnen dat er een overval op een telefoonwinkel was geweest. Bij de overval maakte de verdachte gebruik van een vuurwapen en ging hij er met een onbekend geldbedrag vandoor.

Een burgervoertuig van de politie was op dat moment in de buurt van de Goeverneurlaan en werd gealarmeerd door de eigenaar van de telefoonzaak.

Op instructies van de eigenaar vervolgden zij hun weg in de richting van de Van Zeggelenlaan. Op de kruising met de Van den Broekstraat werd een persoon die voldeed aan het signalement gezien en aangesproken. De verdachte luisterde hier echter niet naar en koos direct het hazenpad. Daarop werd door de collega’s de achtervolging ingezet.

De verdachte werd tijdens de achtervolging diverse malen gesommeerd zich over te geven. Aangezien hij niet reageerde op het aanroepen, werd vervolgens een waarschuwingsschot gelost. De man gaf zich daarna over en kon in verzekering worden gesteld.

er plaatse trof de politie het weggenomen geld en een vuurwapen aan. Het vuurwapen is in beslag genomen voor nader onderzoek. De verdachte is in verzekering gesteld.