Uitslaande brand bij Partycentrum Zoetermeer | Regio15.nl

Uitslaande brand bij Partycentrum Zoetermeer

20140316-vanderhagenstraat-kopt-IMG 3859Zoetermeer - Een uitslaande brand in het pand van Partycentrum Zoetermeer aan de van der Hagenstraat heeft vanmorgen veel schade veroorzaakt.

De brand werd even na negen uur ontdekt en was vanuit het dak uitslaand. De brand werd bestreden door de beide tankautospuiten en de hoogwerker van Zoetermeer en er werd daarom opgeschaald naar 'middelbrand'. Ook de tankautospuit van kazerne Leidschenveen is ingezet want er was behoefte aan extra 'handjes'.

Volgens een eerste voorzichtige inschatting is de brand ontstaan op de begane grond. Hierna is de brand doorgeslagen naar het restaurant 'El Sultana' op de eerste verdieping en is daar vervolgens uitslaand geweest door het dak.

De brandweer had de brand rond tien uur onder controle. Hierna is men nog bezig geweest om het dak deels te slopen om te kunnen zien of de brand niet meer in het dak zelf zat.

Het gehele pand heeft als gevolg van de brand forse brand- en rookschade opgelopen. Burgemeester Charlie Aptroot van Zoetermeer heeft zich ter plaatse op de hoogte laten stellen van de brand. Er zijn geen gewonden gevallen.

Ook op 30 november 2012 heeft er een brandje gewoed in het pand. De schade bleef toen beperkt.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Marcel Hillebrand

w-IMG 3858

w-IMG 3859

w-IMG 3864

w-IMG 3871

w-IMG 3879

w-IMG 3889

w-IMG 3890

w-IMG 3894

Burgemeester Charlie Aptroot was ook ter plaatse, om zich op de hoogte te laten stellen van de brandbestrijding.

w-IMG 3886