Ce c'est ne pas un 'duinvoertuig'... | Regio15.nl

Ce c'est ne pas un 'duinvoertuig'...

KOP 4467t-IMG 4468Den Haag - Een niet-alledaagse klus voor de politie op zondagochtend rond negen uur.


De politie kreeg melding dat de bestuurder van een Citroën zijn voertuig niet meer uit het zand kreeg. De lokatie was nogal bijzonder; het betrof een zandvlakte, diep in de duinen nabij de Kwartellaan.

Het was een volledig raadsel voor agenten hoe de bestuurder van de Franse auto zijn "voiture" op deze plek had gekregen, want er waren in het zand en rondom de auto geen bandensporen te zien. Ook was het onduidelijk waarom de man deze route heeft gekozen. Een Engelsman kan iets mompelen over 'de kortste weg naar huis', maar voor een Fransman is dat ook geen geldig argument.

Een berger is ter plaatse gekomen om het voertuig er uit te krijgen. Echter, de lokatie waar de auto zich bevond was voor de berger reden om af te haken; het was voor hem onmogelijk om zijn bergingsvoertuig in het zand te krijgen en vanaf daar het voertuig naar de verharde weg te verplaatsen.

Zodoende werd er assistentie opgeroepen vanaf politiebureau Loosduinen, waar een eenheid van de strandpolitie actief is. Deze kwam met een 4x4 aangedreven strandvoertuig ter plaatse. Na wat getrek en geduw is hiermee de auto uit het zand geraakt en naar het verharde pad gesleept.

Een omstander, die in eerste instantie bij de auto bleek te horen, bemoeide zich dusdanig met de inzet van de politie dat hij gevorderd werd zich te verwijderen. Nadat hij dit na meerdere malen vorderen niet deed, maar nabij de rijdende voertuigen bleef, is hij aangehouden. Na aanhouding bleek waarom meneer zo druk was; hij was onder invloed van 'geestverruimende middelen'. Hij is meegenomen naar het bureau.

Ook de bestuurder en bijrijder van de auto zijn meegenomen naar het politiebureau. Daar zal worden uitgezocht of zij onder invloed van alcohol en/of drugs waren; en hoe het zit met zijn rijbewijs en verzekering. Hij is in ieder geval als gevolg van zijn ritje door de duinen en in het zand heel wat gele bonnetjes rijker geworden. Ook zal hij waarschijnlijk opdraaien voor de sleepkosten.

Video en foto's: Dejan Jeremic


w-IMG 4456

w-IMG 4459

w-IMG 4464

w-IMG 4468

w-IMG 4474

w-IMG 4494