Bouwvakker gewond na ongeval bij werkzaamheden A44 | Regio15.nl

Bouwvakker gewond na ongeval bij werkzaamheden A44

Leiden - Bij werkzaamheden aan de brug over de Rijn raakte een bouwvakker zaterdagochtend op een ondergelegen ponton gewond.


Op een ondergelegen ponton op de Rijn stond de bouwvakker een 'ligger' te begeleiden die door een kraan opgehesen werd. Door nog onbekende oorzaak raakte deze ligger los en viel omlaag. De bouwvakker kon nog wegspringen, maar kon niet voorkomen dat hij gewond raakte aan zijn been.

De ligger kwam uiteindelijk in het water terecht.

Meteen werden door collega's van de bouwvakker de hulpdiensten gealarmeerd en werd er eerste hulp verleend. De brandweer rukte met veel materiaal uit, omder er in eerste instantie niet duidelijk was hoe de man eraan toe was en of deze bekneld lag. Zodoende werden er een autoladder, hulpverleningsvoertuigen, diverse ondersteuningsvoertuigen, twee tankautospuiten - waaronder één uit Wassenaar - en de grote kraan uit Den Haag/Leidschenveen gealarmeerd. Laatstgenoemd voertuig kon vrij snel weer afgemeld worden omdat er ter plaatse een grote kraan aanwezig was die al gestempeld was.

Ook werden er twee ambulances en het Mobiel Medisch Team uit Rotterdam gealarmeerd. Het MMT kwam met de traumahelikopter ter plaatse, want overgens geen makkelijk opgave was tijdens de zomerstorm.

Het slachtoffer werd op het ponton gestabiliseerd en op een redbrancard gelegd, zodat hij naar boven vervoerd kon worden. Dit gebeurde met de inmiddels gepositioneerde autoladder. Direct nadat het slachoffer boven was werd deze in de ambulance gelegd en met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De arts van het MMT is, om de verpleegkundige van de ambulance te ondersteunen, meegereden met de ambulance.

Video: Ruben van Essen

Foto's: Rogier Visser en Rayan Sanhajy

w IMG 2315

w IMG 5481

w IMG 5486

w IMG 5492

w IMG 5497

w IMG 5498

w IMG 5503

w IMG 5509

w IMG 5512