Middelbrand in woning Van Dijckstraat | Regio15.nl

Middelbrand in woning Van Dijckstraat

20111111-kop

t-vandijck_DSC_3181Den Haag - Vanavond heeft er brand gewoed in een woning in de Van Dijckstraat, in de Haagse Schilderswijk.



De brand werd rond 21.20 uur ontdekt door een passant, die een brandlucht rook bij de woning. Hij heeft hierop de brandweer gebeld. Door een misverstand kwam toen door dat de brand zou woeden in een woning op de kruising Van Ostadestraat/Pieter Lastmanstraat. Agenten hebben doorgegeven dat daar niets te zien was en hierop is slechts één van de twee gealarmeerde tankautospuiten naar die kruising doorgereden.

Toen agenten niet veel later ontdekten dat er één straat verder, in de Van Dijckstraat, daadwerkelijk brand in een woning woedde, is meer materiaal ter plaatse gestuurd en is opgeschaald naar 'middelbrand'. De brand woedde in een portiekwoning op de begane grond en ging gepaard met veel rookontwikkeling. Nadat de brand is ontdekt zijn de overige 6 woningen in het portiek ontruimd. De brandweer had de brand snel onder controle.

De brand is door nog onbekende oorzaak ontstaan in een kamertje aan de achterkant van de woning. De woning heeft als gevolg van de brand veel schade opgelopen en de bewoners zullen tijdelijk elders onderdak moeten vinden. Een vertegenwoordiger van stichting Salvage zal de bewoners bijstaan bij het regelen van de schade.

Kijk hier voor het persbericht van de Veiligheidsregio Haaglanden.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Barbera Paardekooper en Robert Johnson

w-vandijck_IMG_0665

w-vandijck_DSC_3214

w-vandijck_IMG_0660

w-vandijck_DSC_3224

w-vandijck_IMG_0686

w-vandijck_DSC_3181

w-vandijck_DSC_3227

w-vandijck_IMG_0684