Grote brand in bedrijfspand | Regio15.nl

Grote brand in bedrijfspand

Vermoedelijk als gevolg van sluiting in een hogedrukspuit is vanmiddag rond half drie brand ontstaan in twee graafmachines in de Waterpas in Den Haag. Niemand raakte hierbij gewond.


Een werknemer van een grondverzettingsbedrijf in Den Haag was bezig met het reinigen van een graafmachine onder een overkapping toen de hogedrukspuit in brand raakte. Door aan de overzijde uit de sloot water te halen dacht hij het brandje te kunnen blussen. Toen hij terugkwam bleek de brand zich al razendsnel te hebben uitgebreid naar een graafmachine.

Bij aankomst van de brandweer stonden al twee graafmachines in brand. Onder de overkapping stonden ook diverse gasflessen in een kastje. Voor aankomst van de brandweer was al een gasfles geëxplodeerd. Door snel de overige gasflessen te koelen kon voorkomen worden dat meer gasflessen zouden springen. Ook de banden van de graafmachines waren gesprongen. De brand ging gepaard met een hevige rookontwikkeling die ver in de omtrek te zien was. De zwarte rook was afkomstig van de banden en rubber slangen.

Door snel op te schalen, waardoor meer personeel en materieel ter plaatse kwam, kon de brand beperkt blijven. Op het terrein stonden tientallen voertuigen, tractoren en graafmachines.
In totaal zijn twee graafmachines uitgebrand, de overkapping en een derde graafmachine liepen smeltschade op.

De totale schade bedraagt circa 300.000 euro

Klik hier voor een video opname van deze brand


Foto's: Sonja Ferwerda en Ricardo Bonsang