Vrouw ernstig gewond bij brand | Regio15.nl

Vrouw ernstig gewond bij brand

Den Haag – Door onbekende oorzaak is vanavond rond negen uur, na een explosie, brand onstaan in een flat- woning van 3e etages aan de Maartensdijklaan in Den Haag . Een vrouw raakte hierbij ernstig gewond.

Vermoedelijk gaat het om een gasexplosie waarbij de woning in korte tijd volledig in brand stond. De vrouw is vermoedelijk van het balkon op de 3e etage naar beneden gesprongen. Zij is met ernstige brandwonden en ernstig letsel als gevolg van de val vervoerd naar het ziekenhuis.

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen aan de voor- en achterzijde reeds naar buiten. De vrouw was toen al gesprongen. Door twee deuren te forceren kon de brandweer zich toegang verschaffen tot de woning. Na een snelle verkenning bleek niemand meer aanwezig te zijn. De overige flatbewoners hadden zichzelf al in veiligheid gesteld. Na controle van de brandweer konden de bewoners weer terug naar hun woning.

De woning brandde totaal uit. De overige woningen liepen lichte rook- en waterschade op. De recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak. De schade bedraagt circa 100.000 euro.

Melding brandweer : 20.51 uur
Ter plaatse : 20.56 uur
Brand meester : 21.08 uur
Einde incident : 22.31 uur
Ingezet personeel : 19
Ingezette voertuigen : 7

Foto's: Ron Pietersen en Marco Ferwerda