Grote brand in woning | Regio15.nl

Grote brand in woning

Vermoedelijk als gevolg van brandstichting is vanmiddag rond kwart over drie brand ontstaan in een woning op de 2e etage in de Johannes Camphuijsstraat.


De agressieve bewoner wilde zijn woning niet verlaten en had de eerste hulpverleners belaagd met stenen . Vervolgens werd de bewoner door een brandweerman in de woning met een hakbijl aangetroffen. Na enig aandringen van de brandweer kon de man naar buiten worden gebracht.

De bewoner had last van ademhalingsproblemen en werd via het ziekenhuis voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Twee agenten hadden nog een poging ondernomen om de man te redden maar moesten op de eerste etage terug door de hevige rookontwikkeling. Zij zijn ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld.
In totaal zijn tien katten door de dierenambulance meegenomen.

Vermoedelijk heeft de bewoner zijn eigen woning aangestoken en wilde hij zijn woning niet verlaten.
Bij aankomst van de brandweer stond de gehele 2e etage, tevens topetage aan de voor- en achterzijde in brand. De brand had zich via het dak uitgebreid naar de naastgelegen woningen.

In totaal zijn 15 woningen ontruimd of gecontroleerd. De bewoners zijn tijdelijk opgevangen in het wijkcentrum “ Bezuidenhout”. Bij de direct naastgelegen woningen zijn gaten in het dak en plafond gemaakt om de brand te kunnen blussen. De onder het pand gelegen woningen liepen rook – en waterschade op. In totaal zijn 9 woningen tijdelijk niet bewoonbaar. De gemeente Den Haag bemiddeld/of heeft voor tijdelijke huisvesting gezorgd.

Burgemeester van Aartsen kwam zich persoonlijk op de hoogte stellen en informeerden zich bij de gedupeerden in het wijkcentrum. Na de blussing zijn de overige woningen gecontroleerd op koolmonoxide (CO) . Nadat de woningen vrij waren van CO konden de overige bewoners weer terug naar hun woning.

De woning waar de brand is ontstaan is volledig uitgebrand. De overige vijf panden liepen rook- sloop of waterschade op.De schade is aanzienlijk.

Foto's: Ricardo Bonsang, Ron Pietersen en Machiel Janssen