Middelbrand in stadsdeelkantoor Leyweg | Regio15.nl

Middelbrand in stadsdeelkantoor Leyweg

leywegth-IMG 9576Den Haag - Door een brandje is het stadsdeelkantoor 'Escamp' aan de Leyweg vandaag vroegtijdig gesloten.



Omstreeks 13.15 uur werd er rook gesignaleerd in het gebouw. Door de bedrijfshulpverlening is vervolgens de brandweer gebeld en het pand ontruimd. Hierop zijn voertuigen van de kazernes Den Haag-Laak en Den Haag-Loosduinen ter plaatse gestuurd.

Omdat in eerste instantie niet duidelijk was waar de rook vandaan kwam, werd opgeschaald naar 'middelbrand' zodat de bemanning van beide tankautospuiten kon worden ingezet bij het zoeken naar de brandhaard. Die werd na enige tijd gevonden; het bleek dat de dieselaggregaat in de kelder 's ochtends had gedraaid in verband met een stroomstoring en dat door de hitte van de afvoerpijp enkele houten delen in het plafond tussen de begane grond en de eerste etage waren gaan schroeien.

Om de brandende delen te kunnen blussen moest een deel van het plafond op de begane grond en een muurtje in de keuken op de eerste etage worden gesloopt. Toen dat was gebeurd kon het sein 'brand meester' worden gegeven.

In verband met de brand en de afwikkeling ervan is het stadsdeelkantoor de rest van de dag gesloten voor het publiek. De medewerkers zijn eveneens voor de rest van de dag naar huis gestuurd.

Kijk hier voor het persbericht van de Veiligheidsregio Haaglanden.

Video: Dejan Jeremic

Foto's: Dejan Jeremic en Cees de Kleyn

WDJ-IMG 9570

WDJ-IMG 9576

WCK-DSC 0316

WCK-DSC 0282

WDJ-IMG 9590

WDJ-IMG 9598