Brand in hennepkwekerij Van Lansbergestraat | Regio15.nl

Brand in hennepkwekerij Van Lansbergestraat

vanlansbergestraatth-IMG 4516

Den Haag - In de Van Lansbergestraat, in het stadsdeel 'Bezuidenhout', heeft vanmorgen een felle brand gewoed.


De uitslaande brand, die rond 06.15 uur werd ontdekt, is ontstaan op de eerste verdieping van een dubbele bovenwoning. Deze verdieping is geheel uitgebrand. De woonruimte op de tweede verdieping is zwaar beschadigd. Het pand is door de brand uiteindelijk bouwkundig zwaar beschadigd geraakt.

De brand is bestreden door eenheden van kazernes Leidschendam-Voorburg en Den Haag-Haagse Hout. Bij aankomst van de eerste eenheden sloegen de vlammen uit het pand en werd gelijk opgeschaald naar 'middelbrand'.

Van het pand links van het brandadres zijn twee verdiepingen ontruimd. De brandweer heeft daar metingen verricht in verband met mogelijke aanwezigheid van koolmonoxide. Dat pand heeft wel rookschade opgelopen en daarom is voor die bewoners hulp van stichting Salvage ingeschakeld. Er zijn bij de brand geen gewonden gevallen. Er is op voorhand wel een ambulance richting het brandadres gestuurd, maar deze is niet ingezet; er bleek niemand in het pand aanwezig te zijn.

De oorzaak van de brand kan nog niet met zekerheid worden vastgesteld, omdat het pand op dit moment niet meer veilig betreden kan worden. Wel is in het pand een hennepkwekerij aangetroffen en is er met de elektrische installatie gerommeld. Zodra het pand voldoende bouwkundig is hersteld, zal de oorzaak alsnog onderzocht worden.

Kijk hier voor het persbericht van de Veiligheidsregio Haaglanden.

Video: René Hendriks en Ferrie van der Geer

Foto's: René Hendriks

w-Lans006

w-Lans107

w-Lans191

WRH-IMG 4511

WRH-IMG 4516

WRH-IMG 4518