Middelbrand galerijflat Prinses Annalaan | Regio15.nl

Middelbrand galerijflat Prinses Annalaan

20120530-prinsesannakopt-prinsesannamb2 machiel2Leidschendam - In een woning op de tweede verdieping van een galerijflat aan de Prinses Annalaan heeft vanmiddag korte tijd brand gewoed.


Ten tijde van het uitbreken van de brand was de bewoonster niet thuis. De brand is bestreden door brandweereenheden van kazernes Leidschendam-Voorburg en Den Haag-Haagse Hout. Vanwege de inzet van beide tankautospuiten is opgeschaald naar 'middelbrand'.

De brand, welke gepaard ging met flinke rookontwikkeling, was door de gecombineerde inzet van deze eenheden snel onder controle. De politie ontruimde intussen de bovenliggende woningen, die vol in de rook van de brand lagen. Doordat de brand zeer hevig is geweest, zal de betonnen constructie van de flat voor de zekerheid gestut moeten worden. Hierna zal nader onderzoek naar de oorzaak van de brand ingesteld worden.

De AMON en een ambulance zijn ter plaatse gekomen om een persoon te controleren op klachten van rookinhalatie. Er hoefde uiteindelijk niemand te worden vervoerd.

Een coördinator van stichting Salvage is ter plaatse gekomen voor het beperken van de schade en het regelen van tijdelijke huisvesting.

Video: René Hendriks

Foto's: René Hendriks, Shane Alders, Machiel Janssen en Lucien de Vries

w-peen7211

w-peen7220

w-prinsesannamb2 peen7212

w-prinsesannamb2 peen7225

w-prinsesannamb2 shane1

w-dsc 3543

w-prinsesannamb2 shane2

w-peen7239

w-dsc 3556

w-prinsesannamb2 peen7260

w-prinsesannamb2 machiel1

w-prinsesannamb2 machiel2

w-prinsesannamb2 machiel4

w-peen7276