Brand in kelderbox Hellendoornstraat | Regio15.nl

Brand in kelderbox Hellendoornstraat

20120530-holtenstraatt-img 7604Den Haag - Bewoners van een portiekflat aan de Hellendoornstraat moesten vanavond hun huis verlaten in verband met een kelderbrand.


De brand werd rond vijf voor zeven ontdekt en ging gepaard met veel rook; het hele portiek stond onder de rook. De meeste bewoners van de flat hebben hun woning zelfstandig verlaten.

Gezien de binnengekomen meldingen werden naast de brandweereenheden van kazernes Den Haag-Laak en Den Haag-Loosduinen op voorhand ook twee ambulances en een motorambulance gealarmeerd. Men hield kennelijk rekening met een aantal bewoners die rook hadden ingeademd.

De brandweer heeft de brand in de kelderbox snel geblust en daarna was de eerste prioriteit het ventileren van het portiek. Hiertoe werd een portiekraam op de bovenste etage ingeslagen en werd een overdrukventilator ingezet. Uit één van de woningen werden nog twee bewoners gehaald; zij zijn met behulp van vluchtmaskers naar buiten gebracht. Ook is een kat uit één van de woningen gehaald. Het beestje kreeg van de ambulancedienst extra zuurstof en is later door de dierenambulance opgehaald.

Een aantal bewoners is door het ambulancepersoneel onderzocht op rookinhalatie. Eén bewoner is onder A2 vervoerd naar het ziekenhuis.

Het nader bericht van de brandweer was 'kleine brand'. Een medewerker van stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de bewoners bij te staan bij de afwikkeling van eventuele schade. De brand is door nog onbekende oorzaak ontstaan in afval in één van de kelderboxen.

Foto's: Dejan Jeremic

w-nw8su

w-img 7578

w-img 7587

w-img 7594

w-img 7604

w-img 7615

w-img 7625

w-img 7685