Brand in kinderboerderij Herman Costerstraat | Regio15.nl

Brand in kinderboerderij Herman Costerstraat

img 8354t-img 8337Den Haag - Vanmiddag heeft er een brand gewoed op de hooizolder van het hoofdgebouw van de kinderboerderij aan de Herman Costerstraat.


De brand werd even over half drie ontdekt door de beheerder van de kinderboerderij. Deze heeft direct de brandweer gebeld en daarna een bluspoging gedaan, maar dat mocht niet baten.

De tankautospuiten van kazernes Den Haag-Centrum, Den Haag-Laak en Den Haag-Loosduinen, de laatste vanwege de aanwezigheid van 'One-Seven blusschuim' aan boord, zijn ingezet. De brandweer had de felle brand vrij snel onder controle. Deels door te blussen en deels door de brandende hooi van de zolder naar buiten te gooien.

Geluk bij een ongeluk was dat de meeste dieren ten tijde van het uitbreken van de brand al in de weide stonden. Een aantal cavia's, kippen en konijnen die nog wel in het gebouw aanwezig waren, werden tijdig geëvacueerd.

De brandweer heeft opgeschaald naar 'middelbrand'. Omstreeks kwart over twee kon het sein 'brand meester' worden gegeven. Er zijn geen gewonden gevallen door de brand, noch onder de mensen en noch onder de dieren. Medewerkers van de dierenambulance zijn ter ondersteuning ter plaatse gekomen.

De zolder heeft brand- en rookschade opgelopen. Op de begane grond is vooral waterschade. De kinderboerderij is door dit alles voorlopig gesloten.

Video: Ruben van Essen

Foto's: Ruben van Essen

w-img 8334

w-img 8335

w-img 8337

w-img 8354  1

w-img 8359-1

w-img 8348

w-img 8360

w-img 8368

w-img 8371