10 gewonden na woningbrand Hertzogstraat | Regio15.nl

10 gewonden na woningbrand Hertzogstraat

20120706-kopt-herzogstraat img 9465

Den Haag - Vanavond rond kwart voor twaalf is er door onbekende oorzaak brand ontstaan in een woning aan de Hertzogstraat.


In de melding aan de alarmcentrale werd meegegeven dat er kinderen in de woning aanwezig waren. Dit zorgde voor veel paniek bij buurtbewoners.

Op het moment dat de brandweer ter plaatse kwam, waren sommige buurtbewoners naar binnengegaan om te zoeken naar de bewoners met hun kinderen. In de woning hing veel zwarte rook, die door de brand veroorzaakt werd. De brandweer heeft alle bewoners en buurtbewoners uit de woning kunnen halen.

In totaal zijn er tien mensen, waaronder vier kinderen, naar verschillende ziekenhuizen vervoerd voor rookinhalatie. Hoe de brand is ontstaan, is onduidelijk.

Er zijn drie ambulances ingezet. De brandweer heeft opgeschaald naar 'middelbrand', omdat er twee tankautospuiten daadwerkelijk zijn ingezet. Er is nog een derde tankautospuit gealarmeerd, doch deze is niet ingezet.

De woning heeft veel schade opgelopen. De naastgelegen woningen zijn gecontroleerd op concentraties van koolmonoxide.

Voor de bewoners wordt elders onderdak gezocht. De mensen van de omliggende woningen konden weer terug naar hun woning.

Om de gedupeerden verder te helpen is stichting Salvage ter plaatse gekomen. Stichting Salvage is er om betrokkenen persoonlijke hulp te bieden en de schade zo veel mogelijk te beperken.

Meer informatie over stichting Salvage is te vinden op de website: http://www.stichtingsalvage.nl/

Video: Marco Mattheijer

Foto's: Marco Mattheijer

w-herzogstraat img 9437

w-herzogstraat img 9438

w-herzogstraat img 9449

w-herzogstraat img 9462

w-herzogstraat img 9465

w-herzogstraat img 9480

w-herzogstraat img 9500

w-herzogstraat img 9503