Middelbrand Poeldijkseweg Den Haag | Regio15.nl

Middelbrand Poeldijkseweg Den Haag

20120707-poeldijkseweg-kopt-poeldijkseweg tdk 4737

Den Haag - Zaterdagmiddag even na twee uur kreeg de meldkamer van de brandweer een melding binnen van brand in een woning aan de Poeldijkseweg.


De bewoner merkte in zijn woning enige rookontwikkeling op zolder. Alle aanwezigen in de woning hebben vervolgens in afwachting van de brandweer het pand verlaten. De heer des huizes is daarna alvast begonnen met blussen.

Bij aankomst van de eerste tankautospuit bleek de brand aanvankelijk mee te vallen. Na enige tijd kwam er echter behoorlijke rook uit het rieten dak en is besloten om de brand op te schalen naar 'middelbrand'.

De bemanning van de tankautospuit Wateringen heeft in samenwerking met de hoogwerker van Den Haag-Loosduinen de brand van buitenaf bestreden. En de bemanning van de tankautospuit Den Haag-Loosduinen heeft de brand van binnenuit aangepakt. Door het snelle optreden kon worden voorkomen dat uitbreiding van de brand mogelijk was.

Nadat men een gedeelte van de rieten kap had gesloopt, bleek dat de brand woedde in de omgeving van de schoorsteen. Tijdens de sloopwerkzaamheden is de brand korte tijd uitslaand geweest. De rietenkapspecialisten van kazerne Wassenaar zijn ter plaatse geweest en hebben nog een laatste nacontrole uitgevoerd, waarna de brandweer kon vertrekken.

Stichting Salvage is ter plaatse geweest en zij zullen de bewoners van het pand bijstaan bij de verdere afhandeling van de schade.

Video: Danny Botman

Video: Cees de Kleyn

Foto's: Cees de Kleyn en Danny Botman

w-db-wateringseweg dsc 7767

w-poeldijkseweg tdk 4743

w-db-wateringseweg dsc 7778

w-db-wateringseweg dsc 7780

w-db-wateringseweg dsc 7790

w-poeldijkseweg tdk 4766

w-poeldijkseweg tdk 4772

w-poeldijkseweg tdk 4779

w-db-wateringseweg dsc 7802