Brandweer druk met brandende hooibalen | Regio15.nl

Brandweer druk met brandende hooibalen

20120830-bieslandseweg-kopt-aimg 0618

Delfgauw - Wat binnenkwam als een 'eenvoudige' melding van een buitenbrand, bleek uit te monden in een langdurige inzet voor de brandweer.


Rond tien voor half acht donderdagavond werd de tankautospuit van Pijnacker-Nootdorp met prio 2 gestuurd naar een agrarisch bedrijf aan de Bieslandseweg, waar hooibalen zouden branden.

Daar aangekomen bleek dat de hooibalen al eerder op de dag waren gaan 'broeien', maar dat de brand nogal hardnekkig bleek.

Om goed bij de brandende hooibalen te kunnen komen is met behulp van een shovel eerst ruimte gemaakt. Daarna zijn de brandende hooibalen naar een open deel van het terrein verplaatst, waar ze geblust konden worden. Dat laatste klinkt gemakkelijker dan het in werkelijkheid is. Om dergelijke branden te kunnen blussen, moeten de hooibalen namelijk eerst uit elkaar worden gehaald.

Dit alles vergde een relatief grote inzet van de brandweer. Omdat zowel de tankautospuit van Delft als die van Pijnacker-Nootdorp was ingezet, is opgeschaald naar 'middelbrand'. Naast de twee tankautospuiten is eveneens het grootschalig watertransport uit Zoetermeer en een haakarmbak met verlichting uit Pijnacker-Nootdorp ingezet. Vriendelijke omwonenden zorgden overigens dat het de brandweerlieden niet ontbrak aan 'een natje en een droogje'.

Vrijdagochtend waren de brandweerlieden wederom druk bezig met het blussen van de hooibalen.

Foto's: Jonathan de Bruin en Hans Groenewegen

w-aimg 0604

w-dsc 7659

w-dsc 7677

w-dsc 7706

w-dsc 7736

w-dsc 7762

w-dsc 7804

w-aimg 0619