'Project X Renbaanstraat' | Regio15.nl

'Project X Renbaanstraat'

20120923-renbaanstraat-kopt-dsc 9670

Den Haag - De nachtrust van de gasten van een hotel aan de Renbaanstraat werd vannacht ruw verstoord.


Omstreeks vijf over half vier ging het brandalarm af en moesten zij het hotel verlaten. Het bleek niet te gaan om een brand, noch een rokende hotelgast en zelfs niet om een gebakken tosti of een pannetje op het vuur.

Na onderzoek van de brandweer bleek namelijk dat een aantal baldadige hotelgasten hun eigen 'Project X Renbaanstraat' aan het houden waren geweest en een brandblusser op de gang hadden leeggespoten. Hierop trad de automatische brandmelder in werking en werd later zelfs melding gemaakt van een binnenbrand.

Hiermee verstoorden zij niet alleen de nachtrust van alle hotelgasten, maar moesten ook een fiks aantal brandweerlieden op kazernes Den Haag-Scheveningen en Den Haag-Archipel hun bed uit.

Na onderzoek bleek volgens getuigen dat de baldadige hotelgasten ook vernielingen hadden aangericht in hun hotelkamer en op de gang. Er volgde hierop dan ook de enige juiste beslissing; zij moesten terstond hun boeltje bij elkaar pakken en waren niet langer welkom in het hotel.

De politie, die de heren een hartig woordje heeft toegesproken, doet onderzoek en eventuele schade zal op deze hotelgasten verhaald worden. De vier verdachten ontkenden alles tegenover de politie. Overigens was de brandblusser nergens meer terug te vinden.

De geëvacueerde hotelgasten mochten na ongeveer een half uur terug naar hun hotelkamer.

Video: Danny Botman

Foto's: Eyelogic en Danny Botman

w-dsc 9670

w-img 9011

w-img 9013

w-img 9015

w-dsc 9684

w-img 9032