Uitslaande brand in portiekwoning | Regio15.nl

Uitslaande brand in portiekwoning

20130105-kopt-DSC 6327

Den Haag - Vanavond heeft er een uitslaande brand gewoed in een slaapkamer van een portiekwoning aan de Anslostraat (Escamp).


De brand, welke gepaard ging met flinke rookontwikkeling, is omstreeks kwart voor elf door nog onbekende oorzaak ontstaan in de woning op de eerste verdieping. De bewoners van de getroffen woning waren ten tijde van het uitbreken van de brand niet thuis.

De brand werd bestreden door de kazernes Den Haag/Laak en Rijswijk. Omdat de bemanning van beide tankautospuiten zijn ingezet heeft men opgeschaald naar 'middelbrand'.

Middels een hoogwerker zijn de bewoners van een bovengelegen woning vanaf het balkon in veiligheid gebracht. Deze bewoners zijn door medewerkers van de ambulancedienst onderzocht i.v.m. mogelijke rookinhalatieklachten. Uiteindelijk hoefde er niemand te worden vervoerd naar het ziekenhuis.

Nadat de brandweer de overige woningen goed had geventileerd mochten deze bewoners weer hun woning in. Dit geldt echter niet voor de bewoners van de getroffen woning. Deze is zwaar beschadigd en de bewoners zullen dan ook elders gehuisvest moeten worden. Hierbij zal een coördinator van stichting Salvage bijstand verlenen.

Team brandonderzoek van de brandweer zal onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. 

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Ruben van Essen en Danny Botman

w-MB 0333

w-MB 0338

w-MB 0340

w-DB Anslo DSC 6314

w-DB Anslo DSC 6325

w-MB 0323

w-DB Anslo DSC 6329

w-MB 0349

w-MB 0353

w-DB Anslo DSC 6337

w-DB Anslo DSC 6344