Grote brand aan de Oude Delft | Regio15.nl

Grote brand aan de Oude Delft

20120112-oudedelft-kopt-IMG 9872

Delft - In een monumentaal pand aan de Oude Delft is vanmorgen brand uitgebroken. Het betrof brand in twee woonlagen gelegen boven restaurant 'De kleine Griek'.


De brand is even na half zes ontdekt. De tankautospuiten van Delft en Pijnacker-Nootdorp en de hoogwerker van Delft werden hierop ter plaatse gestuurd.

Vrij snel na aankomst werd opgeschaald naar 'middelbrand' en rond vijf over zes naar 'grote brand'. Hierop werd een extra tankautospuit uit De Lier ter plaatse gestuurd samen met enkele ondersteunende eenheden. Rond vijf voor half zeven kon het sein 'brand meester' worden gegeven.

Hotelgasten van een naastgelegen hotel moesten hun kamers verlaten; zij zijn opgevangen in de lobby van het hotel. De hotelgasten konden na het sein 'brand meester' weer naar hun kamers. De acht bewoners van de woningen gelegen aan de andere kant van het brandadres zijn tijdelijk opgevangen op het politiebureau. Voor de zes bewoners van het getroffen pand geldt dat zij niet terug kunnen naar hun woning. Stichting Salvage zal ondersteuning bieden bij het regelen van de schade en de tijdelijke opvang van de bewoners van het getroffen pand.

Een ambulance is op voorhand gealarmeerd, maar er zijn geen gewonden gevallen.

Video: Shane Alders

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Shane Alders

w-IMG 9866

w-IMG 9872

w-IMG 9879

w-IMG 9884