Brand in pand Het Nationale Toneel | Regio15.nl

Brand in pand Het Nationale Toneel

IMG 0017t-PEEN5181

Den Haag - Een brand in het pand van 'Het Nationale Toneel' aan de Schouwburgstraat heeft er vanmorgen vroeg voor gezorgd dat het hele pand onder de rook is komen te staan.


In eerste instantie kwam er een automatische melding binnen. Conform standaard procedure is 1 autospuit met prio1 op weg gestuurd. Terwijl deze auto nog onderweg was, belden voorbijgangers ook met de brandweer alarmcentrale dat er rook uit het pand kwam. Daarom is er gelijk meer materieel op weg gestuurd.

Eenmaal ter plaatse bleek er inderdaad sprake van veel rookontwikkeling. Daarom is er opgeschaald naar 'middelbrand' en zijn de bemanningen van beide autospuiten ingezet om de bron van de rook te localiseren.

Het bleek te gaan om een brandje in de hoogspanningsruimte. Dit was relatief makkelijk te blussen, waarna de brandweer het pand kon gaan ventileren. Om de schade te beperken is ook stichting Salvage ter plaatse gekomen. O.a. de grote zaal heeft rookschade opgelopen. De directe van het Nationaal Toneel bekijkt of de brand gevolgen heeft voor geplande voorstellingen.

Video: Shane Alders

Foto's: Shane Alders, Rene Hendriks
w-IMG 0017

w-PEEN5178

w-PEEN5181

w-PEEN5184

w-PEEN5188

w-IMG 0034

w-PEEN5189