Middelbrand door wasmachine | Regio15.nl

Middelbrand door wasmachine

MB-KOPt-MB-5

Den Haag - Een brand in een flatwoning aan Het Kleine Loo heeft vanmiddag veel schade veroorzaakt.


De brand werd even na één uur ontdekt door onwonenden en was aan de achterkant uitslaand. Deze brand werd ontdekt door meerdere buurtbewoners, die via 112 de brandweer gewaarschuwd hebben.

De brand is bestreden door brandweereenheden van de kazernes Leidschendam-Voorburg en Haagse Hout. De brandweer heeft opgeschaald naar 'middelbrand'; beide tankautospuiten zijn ingezet bij de brandbestrijding. Na ongeveer een kwartier kon het sein 'brand meester' worden gegeven.

De brand ging gepaard met veel rook. Om die reden zijn omliggende woningen ontruimd. Nadat de brandweer metingen had verricht konden de bewoners weer naar huis. Uit onderzoek blijkt dat de brand is ontstaan door kortsluiting in een wasmachine. De bewoners waren ten tijde van het uitbreken van de brand niet thuis.

De bewoners van de getroffen woning zullen tijdelijk elders moeten worden ondergebracht. Stichting Salvage zal daar eventueel bij helpen.

Er zijn geen gewonden gevallen door de brand. De dierenambulance is op voorhand ter plaatse gekomen omdat zich in de woning twee katten bevonden. Het is niet bekend of de katten gewond zijn geraakt.

Video: René Hendriks

Foto's: Ruben van Essen
w-MB-2

w-MB-3

w-MB-6

w-MB-1

 w-MB-7

w-MB-8

w-MB-5