Brandweer druk met brandje Denneweg | Regio15.nl

Brandweer druk met brandje Denneweg

20130127-denneweg-kopt-IMG 5671Den Haag - De brandweer was gisteravond en vannacht druk in touw voor een klein brandje aan de Denneweg.


 

Zaterdagavond even na tien uur werd de tankautospuit van kazerne Archipel naar de Denneweg gestuurd,omdat er in de omgeving van een kledingzaak aldaar een branducht werd geroken. Onderzoek ter plaatse leverde echter niets op en de brandweer is retour kazerne gegaan.

Even na half drie 's-nachts was er rook zichtbaar. Hierop werd de melding 'binnenbrand' aangemaakt en is wederom de tankautospuit van kazerne Archipel, bijgestaan door de tankautospuit van kazerne Centrum en het redvoertuig van kazerne Scheveningen, ter plaatse gegaan.

Om de brandhaard goed te kunnen bereiken moest eerst de rolluik van de kledingzaak worden geforceerd. Hiervoor werd het hulpverleningsvoertuig van kazerne Leidschendam-Voorburg gealarmeerd. De brandweer heeft hierna in de winkel het plafond deels gesloopt en daarna is in de bovenliggende woning de vloer opengebroken. Hieruit bleek dat door onbekende oorzaak een smeulbrandje was ontstaan tussen plafond en vloer.

Het brandende materiaal is verwijderd en daarna is de woning geventileerd. Een bewoonster van de woning is in een ambulance onderzocht op rookinhalatie. Het is niet bekend of zij is vervoerd.

Het nader bericht van de brandweer was overigens 'kleine brand'.

Video: Shane Alders

Foto's: Shane Alders en Nick van der Toorn

w-IMG 0325

w-IMG 5620

w-IMG 5648

w-IMG 5653

w-IMG 5656

w-IMG 5664

w-IMG 5667

w-IMG 5671