Zwaargewonde bij brand in woning | Regio15.nl

Zwaargewonde bij brand in woning

brandweer-lampent-PEEN5365

Den Haag - Bij een brand in een flatwoning aan het Margarethaland is de bewoner in zorgwekkende toestand door de brandweer uit zijn woning gered.


De brand welke op de vierde en tevens bovenste verdieping van de portiekflat woedde werd 's avonds rond half zeven door de buren gemeld. Bij aankomst trof de brandweer een flinke binnenbrand aan, en de bewoner in de slaapkamer. De (enige) bewoner is als gevolg van veel rookinhalatie in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis vervoerd en ligt met ademhalingsmoeilijkheden op de afdeling intensive care.

De brand is waarschijnlijk in de keuken ontstaan. Naar de oorzaak van de brand wordt nog verder onderzoek gedaan. Overige bewoners van het portiek moesten tijdelijk hun woning verlaten. De woning van de brand is voorlopig onbewoonbaar, de schade is aanzienlijk.

Omdat de politieagenten ter plaatse in tegenstelling tot de afspraken die over dit onderwerp landelijk en met de korpsleiding zijn gemaakt, de pers (met perskaart) de toegang tot het incident ontzegde, was het alleen mogelijk om een een foto op afstand te maken. 

Foto's: Rene Hendriks
w-PEEN5363