Veel schade door brand in woning Sumatra | Regio15.nl

Veel schade door brand in woning Sumatra

200213-1  1 t-200213-1

Zoetermeer - Een brand in een woning aan het Sumatra in Oosterheem heeft vanmorgen veel schade veroorzaakt.


De brand werd even voor elf uur gemeld door een meisje dat in het huis aan het spelen was. Zij heeft de brand zelf gemeld via 112 en is daarna naar buiten gegaan.

Bij aankomst van de eerste brandweervoertuigen bleek de brand beneden inmiddels al uitslaand te zijn. De brand heeft ook op de bovenverdieping veel schade veroorzaakt. Bij de brandbestrijding zijn beide tankautospuiten ingezet; de brandweer schaalde daarom op naar 'middelbrand'.

De naastgelegen woningen zijn gecontroleerd op eventuele aanwezigheid van koolmonoxide. Daarbij is een hennepkwekerij ontdekt. De brandweer houdt er rekening mee dat de brand eventueel door deze kwekerij is ontstaan, maar er is ook sprake van een lamp die in de brandende woning is omgevallen.

Het meisje is bij buren opgevangen en is aldaar is het door ambulancepersoneel onderzocht op eventuele rookinhalatie. Zij hoefde niet te worden vervoerd.

De dierenambulance heeft twee honden opgehaald uit een van de aangrenzende woningen. Deze zullen tijdelijk elders worden ondergebracht.

Een vertegenwoordiger van Stichting Salvage ter plaatse gekomen om de bewoners bij te staan bij de afwikkeling van de schade. De woning is voorlopig onbewoonbaar door alle schade. Team Brandonderzoek zal nog onderzoek doen naar het ontstaan van de brand.

Foto's: oa  Martin van Oostveen, Elbert Lindhout Wilbert Tintel en Richard Bregman
w-200213-1

w-IMG 5406

w-IMG 5409

w-200213-7

w-IMG 5410

w-IMG 4489

w-JFA015

w-IMG 4530

w-IMG 4498

w-JFA045