Grote brand in woning Naaldwijk | Regio15.nl

Grote brand in woning Naaldwijk

20130315-tiendweg-kopt-foto3

Naaldwijk - In een woning aan de Tiendweg heeft vanmiddag een grote brand gewoed.


Het betreft het woongedeelte behorende bij en gelegen boven een tandartspraktijk en de brand is volgens de brandweer ontstaan in een sauna die zich in de woning bevindt.

De brand werd even na half drie door de bewoonster zelf gemeld. Hierop zijn voertuigen van kazernes Naaldwijk en Honselersdijk ter plaatse gegaan. Niet lang na aankomst werd opgeschaald naar 'middelbrand' en even na drie uur zelfs naar 'grote brand'. Er zijn toen extra tankautospuiten opgeroepen uit De Lier en Maasdijk en ook het grootschalig watertransport uit De Lier is gealarmeerd.

Hoewel het aanvankelijk leek dat de brand rond half vier onder controle was, bleek niets minder waar. Nadat bleek dat de brand onder andere in het dak was geslagen en de brandweer de ruiten van het pand had ingeslagen, laaide het vuur weer op.

De brand is toen onder andere vanuit de hoogwerker met lage druk bestreden.

Er zijn bij de brand geen gewonden gevallen. Er was wel op voorhand een ambulance paraat ter plaatse.

De Middel Broekweg was tussen de Pijle Tuinenweg en Burgemeester Elsenweg afgesloten. Dit veroorzaakte een grote verkeerschaos in de omgeving.

Even na vier uur zijn de tankautospuiten van Wateringen en 's-Gravenzande opgeroepen ten behoeve van de aflossing. De tankautospuit van Haagse Hout was naar kazerne Naaldwijk gezonden om vanaf daar de restdekkking in de omgeving te verzorgen.

Even over half zes kon het sein 'brand meester' worden gegeven. Burgemeester van der Tak van gemeente Westland heeft zich ter plaatse op de hoogte laten stellen.

Zowel de woning als de tandartspraktijk hebben aanzienlijke brand-, roet- en waterschade opgelopen. Een coördinator van Stichting Salvage zal de bewoners bijstaan bij het verwerken van de schade.

Team Brandonderzoek is ter plaatse geweest en gaat onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.

Video: Dejan Jeremic en René Hendriks

Foto's: Dejan Jeremic, René Hendriks, Tim de Kleyn, en Lucien de Vries
w-DSC 4177

w-IMG 7449

w-DSC 4184

w-IMG 7454

w-IMG 7479

w-IMG 7483

w-IMG 7486

w-IMG 7490

w-foto2

w-foto3

w-Tiendweg DSC 1405

w-Tiendweg DSC 1409

w-Tiendweg TDK 8971

w-Tiendweg DSC 1448

w-Tiendweg TDK 8980